DIANA DUFKOVÁ

Publikováno: 30. května 2012 | autor Redakce
Diana Dufková

Dobrý den. Jmenuji se Diana Dufková, narodila jsem se v roce 1994 v Podkrkonoší, kde žiji a v současné době studuji na gymnáziu.

Často se ptám sama sebe, kdy jsem přišla na to, že mě baví fotografování. Nepamatuji si, kdy a za jakých podmínek jsem vytvořila svoji první fotografii nebo kdy jsem foťák držela poprvé v ruce. Jen si vybavuji, jak jsem na jedné z prvních dovolených u moře, kolem roku 2002, chtěla vyfotit taťku na pláži. Štelovala jsem se celou věčnost a dnes se divím, že zmiňovaný model měl trpělivost.

A to mi zůstalo. Konrétně fotografování portrétů (multiportrétů). Ty fotím nejraději, jelikož každá osobnost je jedinečná a tím pádem je jedinečný každý portrét a výraz osoby na něm. Je to podobné jako s makrofotografií - zvěčníte to, co často není vidět pouhým okem.

Ale potýkám se s problémem, že portréty moc fotit neumím (ostatně jako vše ostatní, mám totiž ve znalosti fotografování velké mezery a snažím se skrýt za fotoaparáty - Canon EOS 1000D, Samsung ST66, dříve Canon PowerShot A400).

I když bych toho měla na srdci ještě mnoho (např. odkázat vás na můj blog), musím povídání ukončit dříve, než se z něho stane román. Fotografie Diany Dufkové si také můžete prohlédnout na osobní stránce v souteži Fotograf roku.


Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.