ANTONÍN HANTÁK

Publikováno: 11. května 2012 | autor Redakce
soumrak-4fad162a3c3ba-650x280.jpg

Dnes si představíme dalšího fotografa, který začal fotografovat později než je obvyklé - pana Antonína Hantáka.

Fotografovat toužil dlouho, ale nebyl čas a byly jiné priority. Začal tedy později až v roce 2008, kdy mu jeho zdravotním problémy změnily život. Odchodem z nemocnice padlo rozhodnutí: „Když nezačnu fotit ted, tak už nikdy!" Prvním fotoapatátem byl kompakt Kodak, ale již brzo nárokům nestačil, takze nyní vlastní Olympus E-520.

Životní změna byla uplná nejen zdraví ale také přestěhování z Opavy na druhý konec republiky až do Aše. V Opavě byl členem opavského fotoklubu a nyní by se rád přidal k fotoklubu v místě nového bydliště. Svůj profil má také na webu Photoextrakt, kde se mu líbí možnost komentovat fotografie a dozvědět se jak se která fotografie líbí či nelíbí.

V současné době je v plném invalidním důchodu a tak má na fotografování času spoustu. Aktivně se věnuje fotografování pro soutěže časopisu FotoVideo, můžete je najít jak v souteži Fotograf roku, tak i v galeriích jednotlivých soutěží. V letošním roce se chystá nafotit Chodské oslavy a především podzim na Ašsku.

Nejraději fotografuje přírodu kde je ve svém živlu, ale nebrání se fotografování i ostatních žánrů. Ale příroda je jeho nejvetší láskou. On sám říká: „Chodil jsem na čundry, procházet přírodou, večer sedět u ohně, ráno rosa, slyším řvát ptáky ... To jsou věci pro které je třeba zastavit se a dívat. Básníci celý život mluví. Já nejsem básník chtěl bych nafotit pár fotek jako třeba Mácha..."


Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.