TEST Samsung Gear 360

Publikováno: 3. listopadu 2016 | autor Redakce
Samsung Gear 360

Především díky internetovým službám zažívají 360stupňová videa velký rozmach, takže jsme možnost vyzkoušet si novou kameru od Samsungu rádi přijali. O své zkušenosti se podělíme v krátkém uživatelském testu.

To, že Samsung nějakou dobu pracuje s virtuální realitou (VR), asi všichni víte. Nový model S7 se prodává s VR brýlemi, do kterých vložíme telefon a sestava nás pomocí gyroskopu a dalších čidel, reagujících na pohyb hlavou, přenáší do virtuální reality. A právě s novou kamerou Gear 360 si můžete vytvářet vlastní obsah. Natáčení v úhlu 360° je docíleno dvěma kamerami, každá natáčí v úhlu 180° a výsledek je softwarově spojen. Do redakce nám bohužel přišla kamera bez VR brýlí, což nás zklamalo, protože jsme se těšili na možnost vyzkoušet vše, co kamera v kombinaci s telefonem dokážou. Cena je docela vysoká, těsně pod hranicí deseti tisíc korun, a tak může někoho zarazit, že v balení nenajde paměťovou kartu. Je tu ale stativ, který zavřený padne dobře do ruky a používá se jako držák. Společně se vejdou do přiloženého pouzdra. Stativ je klasický, šroubovací, takže lze využít jakýkoliv jiný, selfie tyč nebo univerzální držáky na řídítka a helmy. Připojení k telefonu proběhlo bez problému. Spojení je poměrně stabilní a rychlé, nicméně sem tam bylo třeba program ukončit a spustit znovu, protože se obraz z kamery nenačetl.

Také nepočítejte s kompatibilitou u starších telefonů. Vybírat můžete z módů video, foto, intervalové nahrávání a natáčení ve smyčce. Ovládání přesmobil je snazší především díky náhledu na displeji a rychlejšímu nastavování, ovšem díky malinkému displeji na kamerce ji lze používat i samostatně. Kamera je vhodná především pro zmíněné 360stupňové záběry, protože samotná kvalita fotografií nebo videa není nijak oslnivá a s takovým Samsungem S7 pořídíte fotku nebo video určitě lepší.

Každá čočka má 15 Mpx a video zvládá 30 snímků za sekundu. Podporovány jsou přenosové technologie Bluetooth, NFC a Wi-Fi. Baterie je výměnná a při nastavení automatického vypínání jsme byli s její výdrží spokojení. Spojování záběru z čoček nefunguje vždy bezchybně, někdy se totiž ukazuje deformace v místech přechodu. Možná je to otázka manuálního nastavení, ale v případě automatického nastavení je na některých záběrech vidět rozdílné nastavení pro každou kameru a po spojení byla půlka fotky nebo videa světlejší než druhá. ■

VERDIKT

Celkově udělal výrobek velmi dobrý dojem a věříme, že s použitím VR brýlí si užijete spoustu zábavy. Na klasické fotky a videa ale doporučujeme jiná zařízení. Vyšší cenu lze odpustit vzhledem k tomu, že se jedná o technologickou novinku.

Vítek Wagner

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.