Odborné EIZO kurzy ve Fotoinstitutu

Publikováno: 18. srpna 2017 | autor Redakce
EIZO workshop

Také v letošním roce pokračuje společnost EIZO v odborných kurzech týkajících se kalibrace monitoru a správy barev ve spolupráci s Fotoinstitutem.cz.

Při praktických ukázkách přímo na monitorech EIZO vám přednášející pan Ing. Antonín Charvát, ředitel zastoupení EIZO v České republice a na Slovensku předvede, jak se grafické monitory kalibrují a pohovoří o významu i využití ColorManagementu pro správné zobrazení fotografií.

Termín kurzu “Základní metody kalibrace monitorů spojené s praktickými ukázkami. Základy Správy barev CMS.

Termín

18.října 2017
vždy čas 14:00-17:00

Odborné kurzy se konají na adrese FotoInstitutu.cz.

Popis kurzu

Základní metody kalibrace monitorů spojené s praktickými ukázkami. Základy Správy barev (CMS) a její praktické využití pro správné zobrazování barev na monitorech.
V tomto kurzu se dozvíte, jak funguje správa barev (color management) a co udělat pro správné zobrazení fotografií na vašem monitoru. Kurz je vhodný pro všechny, kdo si koupili, nebo uvažují o koupi grafického monitoru a chtějí se naučit, jak ho ovládat a jak správně postupovat při kalibraci a charakterizaci (profilaci) monitoru s použitím ale i bez použití kalibrační sondy. Doporučujeme ho pak každému, kdo má pocit, že jeho fotografie nemají správné barvy.

Program kurzu

Cíl a obsah kurzu

Předpoklady pro správnou barevnou reprodukci fotografických dat na monitoru

  • Barevné rozsahy fotografických dat, barevné rozsahy fotografických monitorů, prohlížeče/editory fotografických dat, co řeší CMS (správa barev), barevné ICC-profily fotoaparátů (fotografických dat) a monitorů

Jak získat barevný ICC-profil monitoru

  • ICC-profily od výrobce (generické profily), ICC-profily jako výsledek kalibračního procesu, kvalita ICC-profilů výrobce vs. vlastní měření

Kalibrace monitorů

  • co se rozumí pojmem „kalibrace monitorů“, typy kalibrace monitorů (softwarová/har­dwarová), hw-kalibrace bez pomocí kalibrační sondy vs. kalibrace se sondou, automatická kalibrace a rekalibrace monitoru pomocí vestavěné kalibrační sondy

Profil účastníka kurzu
Vhodné pro každého, kdo chce více pochopit principy kalibrace monitoru a správy barev a mít jistotu, že své fotografie vidí na monitoru takové, jaké opravdu jsou. Nezbytné pro každého, kdo si koupil nebo zamýšlí koupit grafický monitor a chce se o něm dovědět co nejvíce – jak ho ovládat, jak ho kalibrovat.

Ostatní informace

Co si vzít sebou:

  • Pracuje se na počítačích FotoInstitut.cz s monitory EIZO, lze vlastní notebook i monitor.
  • Doporučujeme přezůvky (případně budou k dispozici erární)
  • Svačina

Občerstvení
Na místě je k dispozici káva a čaj ZDARMA

Více informací najdete zde.

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.