Jak na video v Zoner Photo Studiu X − 2. díl

Publikováno: 16. listopadu 2019 | autor Míla Lněničková
kopie-souboru-copyright---kopie.jpg

V prvním díle našeho článku jste se naučili, jak do videa vložit obrazové a zvukové stopy. Když už znáte základy, podíváme se na složitější úpravy. V tomto dílu se naučíte pokročilejší triky při práci se zvukem a hudbou. Také vám ukážeme, jak do videa vložit textové prvky nebo vlastní logo.
Text a foto: Michal Dovičovič, www.milujemefotograafii.cz

Zvukové položky v projektu ovládáte stejným způsobem jako obrazové soubory. Po označení zvukové položky na časové ose projektu ji můžete zkracovat, přesouvat v čase nebo v rámci zvukových stop. Na rozdíl od obrazových stop u zvuku nezáleží na tom, která položka se v časové ose nachází výše. Nedochází zde totiž k překrývání vrstev.

Úprava zvukových položek v projektu

Při úpravě zvuku myslete na to, že projekt se na konci exportuje od času 0 až po koncový čas poslední položky časové osy. Do tohoto času se počítají všechny položky, tedy i ty zvukové. Pokud tedy chcete, aby hudba skončila spolu s promítanými obrázky nebo videi, je potřeba ji zkrátit. To uděláte pomocí myši stejným způsobem, jak jste zvyklí u obrazových klipů, nebo nastavením hodnoty Koncový snímek v pravém panelu.

fotovideo-11-2019--stranka-072---kopie.jpg fotovideo-11-2019--stranka-073---kopie.jpg

...
Celý článek si můžete přečíst v listopadovém vydání FotoVideo.
Více informací o obsahu listopadového vydání najdete zde.

fv11-vizual-v1-.jpg

fv11-vizual-v2-.jpg

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.