Dětská a rodinná fotografie - brnkačka nebo vysoká škola fotografická? - 2. díl

Publikováno: 3. října 2016 | autor Redakce
KurzyŽivě.cz

Přejete si naučit se lépe zachytit krásu a energii vaší vlastní rodiny, rodiny přátel či svých klientů? Rodinná fotografie, ač se to na první pohled nemusí zdát, je ve skutečnosti náročnou fotografickou disciplínou.

Rodinná fotografie v sobě kombinuje portrétní, reportážní, skupinovou fotografii a můžeme se na ni podívat různých stran a pohledů. Pojďme tedy společně objevit tento svět, vždyť co je krásnější než naše vzpomínky v podobě fotografií svých nejbližších.

Datum vysílání: čtvrtek 6.říjen 2016 od 18:30 hodin

Lektor: Lucie Maršíková

 

Cíl kurzu

Cílem kurzu je poskytnout začínajícím a mírně pokročilým fotografům lépe se zorientovat v rodinné fotografii a možných přístupech k ní. Naučit se pracovat s dětským modelem a naučit se jak lépe zvládnout i leckdy vypjaté situace, které focení dětí provází. Cílem je také zlepšit technickou stránku vašich fotografií, stejně tak zvládnout navodit takovou atmosféru při focení, abyste si všichni focení ve velkém užili a krásnou chvíli tak zachytili ve výrazu fotografií.

Pro koho je kurz určen

Kurz je určen pro začínající i pokročilejší fotografy, kteří už zvládli základy ovládání a nastavení svého fotoaparátu (čas, ISO, clona), kteří chtějí objevit krásu na pozadí rodinné fotografie.

Obsah kurzu

- druhý kurz bude volně navazovat na kurz první, zde se již však budeme plně věnovat fotografování dětí v ateliéru
- dotkneme se ekonomické stránky ateliéru
- povíme si jak má ateliér určený pro focení dětí vypadat, jaké výhody a nevýhody ateliérové focení přináší, opět se vrátíme ke kompozičním pravidlům a práci se světlem - zábleskovými světly
- na praktické ukázce s rodinou si ukážeme komunikaci s dětmi, jak děti zaujmout a čím je rozveselit, aby byli fotografie uvolněné a pohodové, možnosti pózování s ohledem na věk dětí

Bonusový obsah a další bonusy pro ty co si kurz zakoupí

Pár tipů z praxe jak na naše malé modely, když už to s nimi opravdu nejde!

O lektorovi

Je zkušená fotografka, která se specializuje na rodinnou a portrétní fotografii. Po absolvování rekvalifikačního kurzu reklamní fotografie si před sedmi lety na Praze 4 otevřela svůj první fotoateliér.
V současnosti se rodinné fotografii věnuje intenzivně ve svém krásném a prostorném ateliéru v Popovičkách na okraji Prahy. Za svoji profesní kariéru má za sebou dvě fotografické výstavy, je autorkou charitativního kalendáře pro Domov Sue Ryder a spolupracovala s několika významnými společnostmi na jejich reklamních kampaních.

Miluje setkávání s lidmi a každé miminko, dítko, rodina nebo těhotná maminka jsou pro ni velkou inspirací a vždy se snaží otisknout osobitost každého člověka do svých fotografií. Ve volném čase nejraději fotí svou čtyřčlenou psí smečku a koně, které jsou vášní její desetileté dcery Julie.

Více o kurzu najdete zde.

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.