STREETLIFE PARTY AND TASTE OF JAPAN – TAKOVÉ TO BYLO…

Publikováno: 31. března 2016
Bnw foto report by RMJ

8. března 2016 se uskutečnila jedinečná akce společnosti Fujifilm Europe GmbH o.s. ČR, která uvedla na český trh novinku a vlajkovou loď společnosti, fotoaparát Fujifilm X-Pro2 a zároveň oslavila 5 let od uvedení X řady na světový trh a několikaletou spolupráci s klienty společnosti, médii, fotografy a mnoha dalšími.

Tento výjimečný den snad odstartoval dalších neméně úspěšných 5 let X řady, spoluprací a eventů, které budou důkazem toho, jak si společnost váží každého koncového zákazníka a jeho neutuchající přízně.

Na akci si návštěvníci mohli zapůjčit jakoukoliv techniku Fujifilm, aby si mohli vše od workshopů až po bondáž nafotit a zjistit, proč jsou Fotoaparáty Fujifilm tak oblíbené. Událost odstartovala odpoledním fashion workshopem s fotografkou Laurou Kovanskou. Laura Kovanska je mladá komerční fotografka, focení fashion a reklamy se věnuje více jak 10 let, jako mladý profesionál již byla bookována na mnoha reklamních kampaních se značkami Pilsner Urquel, Robert Vano Gallery, Heineken, Origoods, Czech Air Force, Avast Fundation, Liga Lidských Práv, DeHeus, a mnoha dalšími. Pro její styl je typická vznešená elegance se skrytými příběhy, které jsou podpořeny rozbitím klasických kompozic a očekávání a kombinováním fotografických technik.

Pokračovalo se ve fotografickém duchu breakdance battlem mezi Miroslavem Fišarem – Blackfish a Petrem Pospíšilem, který si návštěvníci fotili spolu se sportovním fotografem Josefem Šulcem. Josef Šulc je fotografem, jehož vášní je právě sportovní fotografie a mimo to je jedním z fotografů, který se rozhodl bojovat proti stereotypům, a proto fotí sport na fotoaparát Fujifilm X-T1 a nově i X-Pro2.

Celým dnem vás provázel nejlepší moderátor všech adrenalinem nabitých sportovních událostí, jako je Freeride.cz nebo Excelent Mystic Sk8 Cup, Michal Čejka. Dj Kostka původem z Jablonného nad Orlicí se postavil za gramce koncem roku 2008. Vystupuje nejčastěji na východě naší vlasti a je členem Panda Unity až do dnes. Je to aktivní člověk a nadšenec pro muziku, a tak ho můžete slyšet na několika zajímavých projektech jako je Run in Colors, festival Rosnička, Sun Festival, club Lemirage Prague. Tentokráte zahrál i na našem eventu!

Účastníci akce mohli navštívit výstavu streetlife fotografií Davida Gaberleho, Kuba Kríža, Laury Kovanské, Járy Sijky, Milana Tykala, Josefa Šulce, Miloše Potužáka, Vojena Smíška, Jiřího Štarhy, Jiřího Šebka a Vojtěcha Hurycha. Relax si návštěvníci dopřáli v čajovně Bílý Jeřáb, na sushi si pochutnali u sushi-pointu Bílého Jeřába a kdo si chtěl dát něco z masa, zavítal k trucku Salt’n’Pepa, kde dělali ty nejlepší burgery. Footshop.cz zpestřil akci sneakers fotostudiem a soutěžemi.

Fotografické odpoledne zakončil besedou a projekcí fotek David Gaberle, světový ambasador fotoaparátu X-Pro2 a street fotograf, který dokumentoval život v ulicích světových velkoměst. David během jednoho roku navštívil Londýn, New York, Seoul, Tokio a další. David vystudoval antropologii na University College London, v roce 2015 byl zařazen mezi prestižní X-photographers a momentálně pracuje na vydání své první knihy.

Večerní program odstartoval nečekaně Yo-Yo show tří mladých českých talentů - Davida Materny, Tomáše „ToMo“ Kochmana a Tomáše Bubáka. V půl osmé pak pokračoval módní přehlídkou českých značek Youngprimitive s dámskou kolekcí pro jaro 2016 a Saskyn s pánskou džínovou kolekcí pro jaro 2016. Modelky a modelové z agentury Ely načesaní od kadeřníků z Thomas Barber Shop byli obuti sneakerskami z Footshop.cz. Pohodlné oblečení a hlavně kvalitní obuv jsou základem pro focení v ulicích, a tak byly vybrány značky, které spojuje komfort a styl. Saskyn i Youngprimitive jsou ryze českými značkami, Footshop je slovenský koncept obchodu a komunitního místa s adresou v Čechách.

Před půlnocí událost ukončilo vystoupení riggerky Edny a shibari modelky Aney Capaken. Edna patří mezi špičku na české bondážové scéně a jako jediná sbírá zkušenosti nejen na domácí půdě, ale k vidění bývá i na velkých mezinárodnách shibari festivalech. S partnerkou Aneou Capaken se vázání věnují několik let a jejich vzájemná souhra, důvěra a respekt se prolínají každým okamžikem jejich vystoupení.

Na níže uvedených odkazech najdete videa I fotografie, které si můžete stáhnout.

Tímto děkujeme všem za podporu, pomoc a především za to, že jste přišli!

Romana Marie Jokelová

Video – long by Bob Bausner

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.