MUTTI – ANGELA MERKEL VÝSTAVA FILIPA SINGERA

Publikováno: 8. ledna 2022 | autor Redakce
MUTTI – ANGELA MERKEL VÝSTAVA FILIPA SINGERA

Fotografický spolek 400 ASA představuje jedinečný fotografický portrét Angely Merkelové na výstavě s názvem „Mutti“. Na 21 fotografiích vybraných z rozsáhlého archivu fotografa Filipa Singera je představeno posledních pět let práce a života německé spolkové kancléřky. Výstavu připravil sám autor a vybral pro ni kolekci fotografií, které nejenže nejsou notoricky známé, ale přesahují běžnou kvalitu reportážní zpravodajské fotografie.

„Angela Merkelová je poslední výrazná evropská politická figura, která svým charisma, činy i rozhodnutími ovlivňovala skoro dvě desítky let dění na globální politické scéně. V současnosti je to zřejmě poslední humanistický evropský státník, který umí dělat složitá rozhodnutí s dalekosáhlými důsledky nejen pro Německo, ale i pro zbytek světa. A to i přes rozsáhlé kontroverze, které k nim patří,“ říká Jan Dobrovský, jeden ze zakladatelů spolku 400 ASA, a dodává: „Chtěli jsme využít jedinečný talent Filipa Singera, který se v jeho práci objevuje. Výstava má připomenout působení a také odcházení Angely Merkelové z úřadu kancléřky i v emotivně-výtvarné rovině.“

MUTTI – ANGELA MERKEL VÝSTAVA FILIPA SINGERA

Fotograf Filip Singer je významný český fotograf, který se zpravodajské a dokumentární fotografii věnuje už od roku 2006. Kmenovým fotografem mezinárodní tiskové agentury European Pressphoto Agency (EPA) je od roku 2008. Pro tuto agenturu fotografuje hlavní zpravodajské události ve střední Evropě a v ostatních zemích světa. Od roku 2017 je členem německého týmu EPA. Žije a pracuje v Drážďanech a Berlíně, odkud pokrývá události spolkových zemí bývalého východního Německa. Věnuje se zejména politickému zpravodajství a aktuálně dění okolo končící kariéry spolkové kancléřky Angely Merkelové.

Filip Singer, EPA.

Filip Singer, EPA.

Výstava fotografií „Mutti“ ve 400 ASA Gallery potrvá do 28. ledna 2022.

Filip Singer, EPA.

Filip Singer, EPA.

Fotografický spolek 400 ASA upozorňuje všechny návštěvníky výstavy „Mutti“, že je třeba se řídit aktuálně platnými hygienickými opatřeními. Při vernisáži i návštěvě výstavy se musí účastníci prokázat:

-          potvrzením o prodělání laboratorně potvrzeného onemocnění COVID-19 v době ne delší než 180 dnů přede dnem konání akce,

-          aplikaci očkování proti COVID-19, přičemž od poslední dávky vakcíny (druhé u dvoudávkových vakcín, první u jednodávkových vakcín) musí uplynout nejméně 14 dní,

-          na děti do 12 let se tyto podmínky nevztahují.

Všichni přítomní v prostorách Galerie 400 ASA musí mít po celou dobu nasazený respirátor bez výdechového ventilu min. třídy FFP2 (KN95 / N95). Výjimkou je konzumace jídla a nápojů.

 

400 ASA je fotografický spolek, který v roce 2018 založili fotografové Karel Cudlín, Jan Dobrovský, Alžběta Jungrová, Antonín Kratochvíl, Jan Mihaliček, Tomki Němec a Martin Wágner. Cílem spolku je posilování prestiže dokumentární tvorby. Spolek za dva roky fungování vydal již tři fotografické publikace a zorganizoval mimo jiné i dvě velké kolektivní výstavy.

400 ASA Gallery (Kováků 32, Praha 5) je otevřena od úterka do neděle od 11 do 18 hodin. Mimo pravidelné výstavy členů 400 ASA představuje také věhlasné zahraniční a domácí dokumentární fotografy a dává prostor i mladým talentovaným tvůrcům.

Více o výstavě: ZDE.


Už jste četli nové vydání časopisu FotoVideo leden 22 | iFotoVideo.cz?

Šéfredaktor ve svém úvodníku děkuje všem, kteří nám píšou, kteří nás čtou a hodně i těm, kteří přispívají. Vždyť se na stránkách FotoVideo bavíme o našich společných koníčcích, které se nedají dělat se zamračenou tváří ani násilím, ať už se jedná o fotku či video. I ta sebemenší chmura či nepokoj by se hned do těch našich výtvorů promítla a přenesla na čtenáře, a to by opravdu nebylo dobře.

Časopis FOTOVIDEO 2022 obsah 01

Výborným příkladem je třeba Petr Jan Juračka (přečtěte si ho určitě v tomto vydání), který si i v drsných podmínkách velehor zachovává věčný úsměv a vtip, který nezamrzá, i když coby fotograf přestane na chvíli vidět. Nebo třeba Luděk Bouška s Michalem Houdkem v jejich dokonalých živých streamech ze studia Centra FotoŠkoda (taky je sledujete jako my?), kteří se dokonce na svůj nedávný pořad „Jak si vybavit domácí i profesionální studio pro natáčení videa“ nechali dokonale ostříhat, aby tak ještě více vylepšili již vysoce estetickou stránku jejich zajímavého a pro nás všechny jistě objevného povídání.

Je fajn, když se smějeme, nebo alespoň usmíváme a svým kolegům přejeme úspěch a chceme, aby to tak bylo i nadále! Ostatně o všech foto a video úspěších rádi píšeme, tedy i v tomto vydání…

V nastávajícím roce toho máme v plánu opravdu hodně a náladu nám nezkazí ani drastické zvýšení cen papíru a dalších věcí kolem výroby časopisu, které chceme spolu s vámi zvládnout. Budeme se těšit, že si nás i na další období předplatíte (to vás vyjde mnohem nejlevněji a nejpohodlněji) a přečtete si tak v klidu své FotoVideo každý měsíc.

Časopis FOTOVIDEO 2020 01 obsah

Mějte hodně zdraví, spousty úsměvů a krásných zážitků, ke kterým vám všem přeji vám Dobré světlo po celý rok 2022.

Určitě si nezapomeňte prohlédnout některé z videí, která vám v našich článcích nabízíme formou QR kódu už naprosto pravidelně. Dozvíte se další zajímavé věci!

Věnujte se také pokud možno pilně hned dvěma tématům 22. ročníku soutěže Fotograf roku.

Černobílý příběh – má uzávěrku 31. 12. 2021

Portrét je o lidech – má uzávěrku 30. 1. 2022

Více na: http://fotografroku.ifotovideo.cz

Vybírejte s námi z prvního vydání časopisu FotoVideo roku 2022:

OUTDOOR: FOTOGRAFEM NA OSMITISÍCOVCE

Aneb když fotograf najednou nevidí!

FOTOGRAFEM NA OSMITISÍCOVCE

ROZHOVOR: FILIP NAGY NEMÁ RÁD POLOVIČATOU PRÁCI

Jak zvládá několik činností najednou tento aktivní fotograf?

FILIP NAGY NEMÁ RÁD POLOVIČATOU PRÁCI

SOUTĚŽ: VYHRÁLI JSTE FOTOAPARÁT CANON?

Úplné výsledky fotografické soutěže Mysli na lesy.

VYHRÁLI JSTE FOTOAPARÁT CANON

PRAXE: FOŤTE KRAJINU POMALU!

Marek Ondráček doprovází rady svými fotografiemi.

FOŤTE KRAJINU POMALU

TECHNIKA: BORIS STOJANOV – GITZO INSPIRUJE

Rande s baletkou-Gitzo Traveler GK1545T-82TQD.

GITZO inspiruje – JIŘÍ KRÁLOVEC

FOTOGRAF ROKU: MÁME PRO VÁS NOVOU SOUTĚŽNÍ KATEGORII

Přečtěte o nádherných cenách na stranách, které věnovali naši partneři.

… a samozřejmě další na jeho stránkách…

Nové předplatné časopisu FotoVideo a další nové dárky. Chcete fotografickou knihu, batoh, tašku? Vyberte si některou ze čtyřčlenných sad brašniček Lowepro, módní tašku, knihu, nebo předplatné sofrware ZONER? Vybírejte rychle, jednotlivé dárky jsou v omezených počtech! Objednání předplatného FotoVideo stejně jednoduché, jako v jiných e-shopech!

FotoVideo leden 22

 

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.