Martin Rak a Sony World Photography Awards 2016

Publikováno: 15. března 2016 | autor Redakce
© Martin Rak, 1. místo, Czech Republic National Award, 2016 Sony World Photography Awards

Martin Rak získal Národní cenu pro Českou republiku udělovanou v rámci fotografické soutěže Sony World Photography Awards 2016.

Snímek Martina Raka „Záře“ byl vyhodnocen jako nejlepší český příspěvek.
Vítězný snímek bude od 22. dubna do 8. května vystaven v Somerset House  v Londýně.

Jednatřicetiletý Martin Rak pochází z Prahy, kde pracuje jako obchodní zástupce pro společnost prodávající outdoorové vybavení. Jeho „Záře“ je ohromujícím obrazem přírody za mlhavého říjnového rána v lyžařském středisku Alpe di Siusi v italských Dolomitech. „Je pro mě velikou ctí být vybrán z tolika talentovaných fotografů z České republiky, navíc v tak prestižní soutěži, jako je Sony World Photography Awards,“komentuje Rak svůj úspěch v soutěži. Za své umístění získal fotoaparát Sony ILCE-7M2K.

Vítězný snímek „Záře“ bude společně s dalšími snímky z užšího výběru a vítěznými fotografiemi z kategorií Professional, Open a Youth vystaven v Somerset House v Londýně od 22. dubna do 8. května jako součást expozice Sony World Photography Awards 2016. Ta bude také zahrnovat první velkou evropskou výstavu uměleckého dua výtvarných fotografů RongRong & INRI (Čína/Japonsko), kteří na soutěži převezmou cenu za mimořádný přínos fotografii. Rakův snímek bude zároveň zveřejněn v ročence Sony World Photography Awards.

Program National Award hledá ten nejlepší snímek z každé z 60 zemí světa, které jsou zapojené do Sony World Photography Awards, největší fotografické soutěže na světě. Z Čechů se dále umístily Michaela Šmídová a Simona Smrčková na druhém, respektive třetím místě. Snímky všech 60 vítězů národních kategorií, kteří byli dnes vyhlášeni, jsou k dispozici zde:  www.worldphoto.org.

Sony World Photography Awards oceňuje nejlepší fotografy loňského roku. Soutěž je určena fotografům všech úrovní, kteří mohou soutěžit v následujících kategoriích: Professional, Open, Youth a Student. Více informací o soutěži najdete na www.worldphoto.org.

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.