George Jiří Ksandr v lednovém vydání FotoVideo

Publikováno: 23. prosince 2019 | autor Redakce
tucnak

Fotograf, externí spolupracovník naší redakce, věčně usměvavý muž překypující energií a taky trochu světoběžník, kterého zastihnout v Praze je dost složité. George Jiří Ksandr v roce 1978 ukončil studia umělecké fotografie na pražské FAMU. Od roku 1984 žije převážně v Mnichově, kde se živí reklamní fotografií i volnou tvorbou.

Ptal se: Rudolf Stáhlich, foto a odpovědi: George Jiří Ksandr, www.ksandr.euwww.ksandr.de, Facebook:George Jiri Ksandr Photography a George Jiri Ksandr, Instagram: georgeksandr, newyorkbridges, artksandr, windowmannequin

george-ksandr-portret.jpgJiří, děkuji za možnost si po několika letech s tebou krátce popovídat. V minulosti jsme měli v časopise například tvé krásné panoramatické fotografie newyorských mostů. Fotíš je ještě?

Rudolfe, jsem moc rád, že jsme se mohli zase sejít v Praze, kam pořád rád jezdím. V posledních letech jsme trávili většinu času v Benátkách, kde stále ještě fotografuji mosty. Ne že bych neměl dost záběrů, ale nějak mi ta atmosféra učarovala, konečně jsem i tam začal slyšet hudbu. Jako kdysi v New Yorku Dvořáka, tak tam teď Mahlera. Souběžně podle možností obohacuji o snímky mé projekty mostů i v jiných městech.

george-ksandr-0008.jpg

Jsi znám svým pečlivým přístupem ke každé fotografii, jsi milovníkem analogu a vlastně odjakživa fotíš se značkou Nikon, je to tak?

Jsem od mládí věrným uživatelem aparátů Nikon. Vlastním všechny modely analogových Nikonů počínaje S1 ,využívám digitální modely a také velkoformátové objektivy, které používám na Sinar. Umění, volnou tvorbu stále ještě fotografuji na analogové filmy. Černobílé filmy sám vyvolávám a fotografie zvětšuji. Veškeré zakázky realizuji na digitál, ale celou další postprodukci provádí Gabriela, bez jejíž pomoci by to dnes nešlo.

...

Celý článek a kvalitně vytištěné fotografie najdete v tištěném lednovém vydání FotoVideo.
Více o obsahu celého lednového vydání roku 2020 najdete zde.

fotovideo-vice-casopisu-fv01-.jpg

Právě vychází
fv04-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.