Zkušenost s workshopy

Zdravím, máte někdo zkušenost s tímto workshopem? http://www.fotoskoly.cz/aktualni-workshopy/produktova-fotografie-3-se-zamerenim-na-fotografovani-produktu-pro-e-shopy/ nebo jiným? Díky

Zpět na výpis nadřazených témat
Registrujte se

Zdravím. na workshopu, který pořádají fotoškoly jsem byla. Náhodou zrovna na tomto Napsala jsem na něj krátký článek, pokusím se ho vložit. Sice trochu pozdě, ale třeba to pomůže někomu jinému. Koneckonců - fotoškoly tento ws určitě znova uspořádají.

WORKSHOP
3D & PANORAMATICKÁ FOTOGRAFIE
aneb
Fotíme u piva

Poslední lednovou sobotu jsem se spolu s 16 dalšími nadšenci zúčastnila workshopu zaměřeného na focení 3D fotografií, který jsem si našla na workshopových stránkách www.fotoskoly.cz. Konal se v ateliéru Photon Europe, kde nás Jan Vojtek spolu s Petrem Kuchařem zasvětili do tajů produktového focení a při té příležitosti představili zařízení, díky kterému je to doslova brnkačka.

3D fotografie se využívají zejména ke komerčním účelům - své místo mají hlavně v e-shopech. Tomu odpovídalo i složení návštěvníků - téměř všichni na tomto workshopu byli především kvůli podnikání, nebo - slovy jednoho kolegy: "Jsem tu pro zábavu, ale když z toho něco kápne, tak se nic nestane." Čistokrevný milovník fotografií byl mezi námi všehovšudy jen jeden.

Workshop se skládal ze dvou částí. Protože v e-shopech jde většinou spíš o kvantitu než o kvalitu, byla první tříhodinovka jakýmsi všeobecným seznámením s 3D fotografiemi a také s přístrojem 3D Master, díky kterému jak nadsadil Honza Vojtek, můžete spáchat kvalitní 3D fota a v klidu zvládnete i pivo - pokud ho tedy stihnete vypít během tří minut, protože to je zhruba doba, za kterou se to dá od nafocení po vložení na web zrealizovat.
Jeden z účastníků měl na začátku workshopu obavu, zda nejde pouze o nějakou předváděčku. Z těchto pocitů nás však lektor vyvedl dalším průběhem workshopu, kde nás naučil obecně platné postupy, jak dělat 3D fotografie třeba i s pomocí primitivní otočné destičky s vyznačenými úhly. Dále jsme pochopili, jak z fotografií vytvořit filmový pás a jak jej zobrazit jako 3D animaci v e-shopu či jinde. Takže já osobně jsem vyzdvižení strojku spíš než jako propagaci brala coby zjednodušující a cenově dostupný postup, který je rozumným kompromisem mezi astronomicky drahou technikou pro 3D fotografování na jedné straně a nekonečně zdlouhavými postupy na straně druhé.

V první části se načala spousta věcí, které se doprobíraly odpoledne, tam jsem nebyla, i když tuším, že díky praktičtějšímu zaměření to mohlo být ještě o něco zajímavější. Tak je mi líto, že už jsem měla jiný program, protože panoramatická 3D fotografie nabízí spoustu možností a praktické ukázky postprocesingu i automatizování úprav sérií fotek pro potřeby prezentace na e-shopu nebo webu obecně by nebylo špatné slyšet a zkusit…za sebe vřele doporučuji.