Sony představuje zoomový širokoúhlý objektiv G Lens™ FE 16-25 mm F2.8 G

Publikováno: 4. května 2024 | autor Redakce
3.-sel1625g-lens-on-ilce7cr-situation-image-compact-lightweight.jpg

Společnost Sony s potěšením uvádí nejnovější přírůstek do své řady fullframe objektivů α™ (Alpha™) s bajonetem typu E-mount – FE 16-25 mm F2,8 G.

Tento nový objektiv nabídne vysoké rozlišení, krásný bokeh a rychlé, vysoce přesné, tiché zaostřování s rychlým sledováním AF. Díky působivě nízké hmotnosti pouhých 409 g je snadno přenosný, takže si s ním můžete jednoduše užívat každodenní fotografování.

2.-sel1625g-lens-on-ilce7cr-product-shot-side-view-.jpg

Přitom dokáže podtrhnout dojem perspektivy tak, jak to umí jen širokoúhlé objektivy. Těží ze stejného průměru filtru, ovladatelnosti a přibližně stejných rozměrů a hmotnosti jako FE 24-50 mm F2,8 G, který byl představen v únoru 2024. Snadno se používá při fotografování z ruky i v kombinaci s gimbalem.

Objektiv FE 16-25 mm F2,8 G otevírá tvůrcům nejrůznějších typů záběrů nové možnosti vyjádření při zachycování fotografií a videí, jako jsou astrofotografie, krajinářské fotografie, architektura, portréty, běžné momentky a selfie.

newwide.jpg

Klíčové vlastnosti FE 16-25 mm F2.8 G

Kompaktní a lehký design s nejnovější optickou a mechanickou konstrukcí.

Průměr filtru φ67 mm, maximální průměr 74,8 mm, délka 91,4 mm, hmotnost přibližně 409 g.

Efektivním uspořádáním tří členů ED (Extra-low Dispersion) a čtyř asférických členů, včetně jedné asférické ED čočky, byly redukovány různé vady, jako např. chromatická aberace, a bylo dosaženo vysokého rozlišení od středu záběru až po samotné okraje.

Kruhová clona s 11 lamelami a optimalizace sférické aberace zajišťují krásný bokeh, který je pro objektivy Sony G charakteristický.

Velmi dobré vlastnosti při fotografování zblízka s minimální vzdáleností 0,18 m a maximálním zvětšením 0,20x.

Je vybaven dvěma lineárními motory, které umožňují vysokorychlostní, vysoce přesné a tiché zaostřování dokonce i na rychle se pohybující objekty. Podporuje také vysokorychlostní sériové snímání se sledováním AF/AE rychlostí dosahující přibližně 120 snímků za sekundu při použití s fullframovou bezzrcadlovkou α9 II.

5.-matija-vincek-sel1625g-sample-wide-angle-sony-ambassador.jpg

lynulé sledování snímaného objektu i při natáčení videí s vysokou snímkovou frekvencí 4K120p/FHD240p, která vyžadují přesné zaostření.

Použití lineární odezvy MF při manuálním ostření umožňuje plynulý a vysoce kvalitní obrazový výraz. Omezení jevu focus breathing přináší špičkový kinematografický výraz.

Kompatibilní s aktivním režimem stabilizace obrazu fotoaparátů řady α "Active Mode", který zajišťuje vysoce kvalitní stabilizaci obrazu.

Je navržen tak, aby byl odolný proti prachu a vlhkosti. Na přední straně je opatřen fluorovou vrstvou, která zabraňuje ulpívání nečistot.

Cena a dostupnost

Nový objektiv FE 16-25 mm F2,8 G bude dostupný od května 2024 za cenu 35 990 Kč. Dostupný bude v celé Evropě u řady autorizovaných prodejců Sony.

3.-sel1625g-lens-on-ilce7cr-situation-image-compact-lightweight.jpg

Řadu exkluzivních příběhů, videí a zajímavého nového obsahu natočeného nejnovějšími fotoaparáty a dalšími produkty Sony naleznete zde. Evropský fotografický portál společnosti Sony je k dispozici ve 22 jazycích a přináší podrobné informace o produktových novinkách, soutěžích a aktuální seznam akcí Sony v jednotlivých zemích.

Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.