Nyní můžete číst i v barvách s novými čtečkami knih Rakuten Kobo Libra Colour a Kobo Clara Colour

Publikováno: 3. května 2024 | autor Redakce
s7---libra-journal-sleepcover-stand---en.jpg

Společnost Rakuten Kobo uvádí vůbec první barevné čtečky elektronických knih s displejem typu e-ink, oba dva modely používají nový typ displeje E-Ink Kaleido™ 3, který zachovává jemnou paletu barev a přechodů černobílého provedení, nyní však v barvě.

Rakuten myslí i na pohodlí uživatelů, vnitřní úložiště čtečky pojme tisícovky knih a samozřejmostí je dlouhá výdrž baterie. K dispozici je také stálý přístup do elektronického knihkupectví Kobo.com a integrace rozhraní OverDrive pro snadné půjčování knih. Pro poslech audioknih lze využít bezdrátového rozhraní Bluetooth.

s3---libra-audiobooks.jpg

Michael Tamblyn, generální ředitel společnosti Rakuten Kobo k nové dvojici čteček řekl: „Jsme moc rádi, že jako první globální platforma pro elektronické knihy nabízíme cenově dostupné barevné čtečky, pro Kobo je barevnost způsob, jak prohloubit a obohatit zážitek ze čtení, a přitom zachovat čitelnost na denním světle a výdrž baterie, kterou obrazovky E Ink nabízejí."

Poznámkový blok ve čtečce

Čtečku Kobo Libra Colour ocení také ti, kdo si často dělají poznámky, nebo chtějí využít čtečku pro psaní deníku, tento model plně podporuje stylus a je kompatibilní i s Kobo Stylus 2 s barevným rukopisem, zvýrazňováním a poznámkami. Patentovaná technologie Kobo je připravená pro psaní kdekoliv v 7“ ploše čtečky a barevné zvýraznění vybraných pasáží pouhým dotykem prstu.

s8---libra-hero-mark-ups---cs.jpg

K samotnému podání barev doplnil detaily Ramesh Mantha z Rakuten Kobo. „Do našich elektronických čteček o velikosti 6" a 7" jsme použili technologii kolimovaného osvětlení (všechny světelné paprsky jsou rovnoběžné), která zajišťuje lepší podání barev, a také jsme upravili vlastní software pro automatickou regulaci barev, aby vždy vypadaly co nejlépe bez ohledu na zobrazovaný obsah.“

Vedle dvojice nových barevných čteček uvedla společnost Rakuten Kobo také inovovanou verzi klasické 6“ černobílé čtečky s označením Kobo Clara BW – dostala nový displej E-ink Carta 1300, výkonnější procesor a vnitřní úložiště s větší kapacitou.

Společensky odpovědné řešení

Čtečky Kobo Libra Colour a Kobo Clara Colour jdou s dobou a jsou vyrobeny z ekologicky recyklovaných plastů s možností snadné opravy, jako je například výměna baterie. Společnost Rakuten Kobo spolupracuje s firmou iFixit, která je lídrem v oblasti oprav elektronických zařízení, a tuto novou možnost nabízí zákazníkům po celém světě.

s7---libra-journal-sleepcover-stand---en.jpg

Obaly na čtečky SleepCover sdílejí podobné recyklované materiály a jsou dostupné v několika nových barvách – Butter Yellow, Candy Pink a Cayenne Red. Prodejní obaly jsou vyrobeny ze 100% recyklovaného papíru s certifikací FSC a jsou potištěny sójovým inkoustem.

Pro větší komfort

Ať už se jedná o pobyt na pláži, nebo čtení ve vaně, čtečky Kobo Libra Colour, Kobo Clara Colour a Kobo Clara BW jsou plně vodotěsné a splňují požadavky na stupeň krytí IPX8 – tedy zařízení vydrží až 1 hodinu v hloubce až 2 metry.

4-clara-device-back-1080x1080.jpg

Všechny čtečky jsou vybaveny funkcí ComfortLight PRO, kterou lze nastavit do režimu automatického snižování modrého světla v průběhu dne, pro menší zátěž pro oči. Systém předního osvětlení směřuje paprsky světla na stránku, nikoli do očí, aby bylo čtení co nejpohodlnější, volitelný tmavý režim je další možností, jak ulevit od únavy očí.

7“ čtečka Kobo Libra Colour

Jako první zařízení společnosti Rakuten Kobo podporuje tento model integraci služby Dropbox a Google Drive. Nový barevný displej E-Ink Kaleido™ 3 s podporou tužky Kobo Stylus 2, kterou lze dokoupit, znamená, že si čtenáři mohou psát poznámky, organizovat své myšlenky a zvýrazňovat části textu zvolenou barvou pro lepší orientaci

1-libra-dual-cs-device-1080x1080.jpg

Čtečka má jedinečný zakřivený design – který dokonale padne do ruky – s tlačítky pro otáčení stránek a možností čtení v režimu na šířku. Kobo Libra Colour nabídne 32 GB úložného prostoru až pro 24 000 elektronických knih nebo 150 audioknih, baterie vydrží několik týdnů.

5-libra-black-lying-en-device-1080x1080.jpg

Obal SleepCover zajistí automatické probuzení či uspání čtečky při otevření/zavření krytu a je připraven i pro uchování Kobo Stylus 2 v magnetickém držáku.

14-libra-cs-pair-with-sleepcover-1080x1080.jpg

Kobo Clara Colour, Kobo Clara BW – v barvě nebo černobíle

Dvojice 6“ čteček je vybavena poslední generací displeje E-Ink Kaleido™ 3 a E-ink Carta 1300 pro jemný a ostrý obraz. Pro uchování až 12 000 knih nebo 75 audioknih je k dispozici celkem 16 GB prostoru. I zde je samozřejmostí dlouhá výdrž baterie.

5-clara-cs-pair-with-sleepcover.jpg

Dostupnost a cena

Všechny tři modely jsou pro uživatele připraveny s kompletní českou lokalizací, na trhu pak budou dostupné v průběhu května společně s obaly a stylusem. Cena jednotlivých modelů je následující:

  • Kobo Libra Colour – 5 699 Kč
  • Kobo Libra Colour SleepCover – 624 Kč / 749 Kč / 999 Kč
  • Kobo Stylus 2 – 1 649 Kč
  • Kobo Clara Colour – 3 999 Kč
  • Kobo Clara BW – 3 499 Kč
  • Kobo Clara Colour a Kobo Clara BW Sleepcover – 499 Kč / 749 Kč
Právě vychází
fv05-24-obalka-web3.jpg
Tento web používá k poskytování služeb soubory cookie.